Google Maps

Cada vespre, abans d’anar al llit, tecleja de memòria la seva antiga adreça al cercador. Al mapa es dibuixen les corbes mal asfaltades que en acabar el dia el guiaven fins al seu carrer. Col·loca el cursor sobre el punt exacte on encara hi ha la casa del teulat verd que van compartir. Hi fa clic i espera mentre s’obre una versió virtual del que guaitava sempre només d’aparcar.

Avança acostant-se cap a la porta. Un dia més, la llum de la cuina encara és encesa i dibuixa a la finestra la seva silueta, esperant-lo delirosa per sopar. Es mira amb afecte aquesta darrera versió d’ella encara pendent d’actualitzar, tant diferent d’aquesta absència d’ara i aquí. Fins que no se li facin tan llargues les nits. Fins que els nous ocupants de la seva antiga vida vegin passar altre cop el cotxe de Google Maps.


Anna Codina is a Catalan bilingual writer who has studied creative writing at the Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès in Barcelona. She has been published in Catalan-language media, both fiction and non-fiction and has recently completed her first novel.